17 Haziran 2020 Çarşamba

Kılavuzu karga olanın...

    Ebû .....'ların, tekfircilerin, Kur'ân İslâmcılarının, neo-mu'tezilîlerin, neo-selefilerin ve daha nicelerinin pıtrak gibi yayıldığı şu zamanlarda durumu özetlemeye bizim meşhur darb-ı meselimiz kafi gelir ise de...
    
    Aynı meyandaki Arapça bir beyitte de deniyor ki:


    Ve şu nükte de son nokta olsun:



    Padişah 4.Murat zamanında nüktedanlığı, hazırcevaplığı, esprileri ve aynı zamanda ayyaşlığıyla ünlü Bekri Mustafa, yoksul bir mahallede bir caminin önünden geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur. Cemaatin beklemekten canı sıkılır ve başında kavuğu sırtında cübbesiyle oradan geçen Bekri Mustafa’yı hoca zannederek namazı kıldırmasını söylerler. ‘Yok ben hoca değilim’ dese de dinlemezler ve zorla öne geçirirler. Bekri Mustafa namazı kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat ölüye ne söylediğini merak eder.

    Bekri Mustafa gülerek cevaplar: “Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa imam oldu dersin. Onlar durumu anlar…” dedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder